söndag 24 juli 2011

Grattis alla Kristinor!

God söndag  och hoppas ni alla mår gott.
Här bakas det för fullt. Vi började dagen med att ta en tur till Ulva kvarn och kollade in loppisen där. Inte så jättemånga bilar, men många besökare. Det var inget vidare väder, blåsigt och grått, men inget regn i alla fall.
Har suttit och inspirerats av Leila´s alla recept. Undrar om hon kommer ut med en bok till nu med tanke på att hon nu är i France och bakar, hoppas.
Jag delar här med mig att ett favvorecept jag har.
Baka och bjud på detta - det kommer att göra succé!

Mandelblomstårta.
Tårtbotten:
4 äggvitor
1 1/4 dl. socker
125g. mandel, mald

Blanda alla ingredienser och låt vila i 15 minuter.
Sätt på ugnen 175 grader.
Rita en cirkel ca 24 cm i diameter och bred ut smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter.
Låt svalna.

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
75g. smör/margarin

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på svag värme.
Krämen ska ej koka!
Vispa /rör med sked under tiden tills krämen tjocknar.
Låt svalna.

Bred krämen på tårtbotten och dekorera med vispad grädde och blomströssel.
Det är även fint med silverkulor (de är dock hårda att bita i), frukt/bär eller mandelflarn.
Inte bara att denna tårta är god och enkel att göra, så är den även toppen att förbereda. Botten med krämen utbredd går utmärkt att frysa och bara att ta fram då det är dags för dekoration!
Färdig att mumsa i sig!


Hade gärna haft en termos som denna att servera kaffet i till tårtan.
Termoskanna från danska Rice finns hos Elsas hem.

Nu börjar det bli dags för en kopp kaffe med nybakt till.
Kram

2 kommentarer:

  1. Tack Mammi Love you
    Och mandeltårtan är jättegod <3
    / Hanna

    SvaraRadera