lördag 6 augusti 2011

All we need is love...

Vilken rolig och annorlunda dag vi har haft idag!
Jag och barnen (maken jobbar på annan folkfest i natt och fick vara hemma för att sova) tog tåget till Stockholm för att gå på sta´n och för att se Pride-tåget. Det har ju varit pride-festival hela veckan, och idag gick själva festivaltåget, något vi aldrig sett förut annat än på TV. Vi blev lite nyfikna och kände att vi ville göra något idag, så varför inte se lite festligheter i vackra Stockholm. Vi började med att gå i affärer och våndas med lite köplust, beslutsångest och det där som hör till då det ska till att handlas. När vi sedan fått mat i våra magar insåg vi att det började dra ihop sig för tåget med stort "T", avspärrningar och massor med folk överallt. På håll kunde vi först bara höra jubel, musik och glada rop, det var så otroligt mycket folk att vi såg ingenting. Vi flyttade oss upp mot Sergels torg och helt plötsligt fanns där en lucka för oss tre att ställa oss.




Snacka om folkfest och vad mycket glada människor, stora och små, unga och gamla, av olika kön, utklädda eller naturell, från olika yrkesgrupper, polititiska partier och andra grupper. Alla där av samma anledning - att visa öppenhet mot olikhet oavsett sexuell läggning och det som förenar är kärlek och respekt mot varje enskild individ. Gatorna var kantade av massvis med männsikor som applåderade, jublade och vinkade till paraddeltagarna.

Med trötta ben gick vi sedan till vårat tåg och åkte hem igen. Barnen som var lite tveksamma när vi åkte tror jag fick en aha-upplevelse och vi alla fick lite att fundera över. Visst var det festligheter med inslag av spektakel och tokerier, men ändå ett allvar, stolthet och en glädje. Vi kommer absolut att åka för att se Pride-tåget nästa år igen.

Sök inte efter lyckan - den bor redan i ditt hjärta
Kram

1 kommentar:

  1. Ja det var verkligen coolt och va där det var många glada människor. love ya mum!

    SvaraRadera