tisdag 29 maj 2012

Karuseller & djur...


Hej igen!
Helgens stora uppdrag var att åka med dottern på klassresa. Vi tåg tåget tidigt i lördags med packning, barn, förväntningar och pirr i magarna. Väl framme checkade vi in på campingen och våra safaritält. Snabbt satte vi sedan kursen mot parken och allt som väntade på oss där. Innan vi släppte lös alla barn såg vi till att fylla magarna med energi för att klara dagen. Vips, så var alla barn som borta - de sprang i rasande fart mot alla karuseller...


Vi vuxna fick lite tid att själva gå runt och titta på bland annat djuren...
Det var inte bara dessa söta tamgrisar som mös - det gjorde vi allihopa.

Det gjorde ingenting att vi hade en värmande sol då vi satt på vår "checkpoint" dit barnen
med jämna mellanrum kom och visade sig.
 Efter vi hade ätit middag hann vi vuxna knappt sätta oss och ta tag i vår egen mat, innan barnen hade ätit klart och var färdiga för karuseller igen. Jag måste erkänna att jag inte förstår hur de klarar av att åka så mycket och hela tiden utan att må dåligt. Mellan de olika åkattraktionerna sprang de dessutom, vad mycket energi och glädje - jätteroligt att se. Att åka på klassresa hit var helt perfekt, en bra mix av olika aktiviteter som dessutom är inhängnade och på lagom långt avstånd hemmifrån - TOPPEN!
Kvällen avrundades med Kapten Röd på scenen och sedan gick vi mot våra tält och grillade korv. Att det var Eurovision gjorde inget, några satt med sina telefoner och tog del av tävlingen, andra grillade, upptäckte skogen eller badade... Själv somnade jag sent med hörlurarna i öronen för att lyssna på poängutdelningen och vaknade av att jag hörde Loreens låt och förstod att hon vunnit.


Utsikten från vårat tält på morgonen - vackert och varmt!
 En något lugnare stämning bland alla barn (och vuxna...) denna sista dag. Vi packade i hop alla våra saker och satte av mot parken igen. Denna dag startade vi med äventyrsön och upptäckte miljöerna där Wild Kids spelades in.

Tipspromenad, balansövningar, dragkamp, gångar och stigar väckte barnens intresse under förmiddagen. Varteftersom de upptäckt färdigt var det återigen karusellerna som lockade. Aporna, kamelerna och de andra djuren besöktes också flitigt.

Denna strålande sommardag var perfekt för att passa på att även njuta av natur och hav...

...här och var blommade Liljekonvaljer och spred en fantastisk doft...
...för en något trött mamma blev denna brygga en utmärkt plats för en stunds vila.

Summa sumarum är att helgens klassresa fungerat hur bra som helst och vi kom hem med trötta, nöjda barn som arbetat tillsammans för en gemensam upplevelse de kommer minnas länge, länge. Som medföljande mamma upplever jag att jag bara var lite lagom pinsam och att det var väldigt roligt att få komma nära inpå vad tjejerna pratar om och hur de fungerar som grupp. 

Att sedan komma hem och bli uppvaktad av stora sonen värmde ett trött mammahjärta!


" A daughter is a Little Girl that grows up to be A friend"

Ha en lugn & fin kväll
L

1 kommentar: