onsdag 15 februari 2012

Kärt barn har många namn...


I dag har jag varit tillbaka på jobbet igen, men junior varit hemma med pappa. Han mår bättre, men är inte så frisk att det är skola än. Skynda långsamt, det är ju trots allt skillnad på att vara pigg hemma och att vara så pass pigg och frisk att orka en hel dag i skolan.

Vilket snökaos vi har här hos oss - snö, snö och vitt överallt. Visst det är väl ganska fint, men jag föredrar att gå runt i vit sand i solsken med havets brus...

Ska bjuda er på ett recept så här på onsdagskvällen.
 Det är en favorit som passar till det mesta och gör succé hos stora och små.
Det finns kladdkakor och det finns kladdkakor, här är min variant.

Lenas kladdkaka

Ingredienser
200 g smör/margarin
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
florsocker att pudra över vid servering

Smörj och bröa en springform ca 24 cm i diameter
Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen, dra kastrullen från värmen. Rör om till chokladen smält.
Vispa ägg och socker pösigt och rör försiktigt ned chokladsmeten.
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten och blanda till jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca. 12 minuter i 225 grader.
Ta ut kakan och låt den svalna, den ska vara lös då du tar ut den ur ugnen.
Förvara kakan svalt och servera tillsammans med hallon, en klick grädde eller glass.

Nej, ni vänner - har lite kvällsbestyr att ta tag i.
Ha en mysig kväll, här ska vi titta på mästerkocken. Alltid kul med lite matinspiration...
Kram
L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar