söndag 22 juli 2012

Dagen i en sanddyna...


Detta är väskan som fick följa med mig hem från den mysiga butiken Två Fröknar förra veckan. Den perfekta strandväskan - stor att bara lägga ner handdukar, badkläder, tidningar, böcker och allt annat som ska med till stranden. Tidigare har IKEAS blå stora kassar varit perfekt för att packa i allt som behövs för en trebarnsfamilj, men nu kändes det dags för att byta ut den mot en betydligt mycket snyggare.

Solen skiner från blå himmel, havet glittrar och brusar, sanden är varm mellan tårna, väskorna är packade med allt som behövs för en dag på beachen....och det BLÅSER en stark vind...! Då är det perfekt att ta skydd i en härlig sanddyna. Tylösand erbjuder en lååååång strand med flera meter höga sanddyner - det är bara att välja och vraka.

 
 

Väl uppe i vår dyna för dagen hade vi utsikt både mot havet och pågående beachvolley-turnering samt den musik som spelades. Inte mycket att klaga på..., möjligtvis att det blåste lite väl kyliga och starka vindar då man tog sig ner mot vattnet vilket gjorde att bad inte var att tänka på.
Att leta snäckor gick däremot alldeles utmärkt, många spännande och annorlunda fynd har följt med vågorna upp på land.


Dagar som dessa är verkligen njutbara och jag mår som bäst att tillbringa tid med familjen på stranden här nere ger ro för själen.



Tänk att grillad korv på stranden smakar så himla mycket bättre. För att inte tala om kaffet...det är så himla gott att ta en kopp då man har fötterna i varm, mjuk sand och solen värmer...
Jag kan inte nog prata mig varm om denna plats på jorden som jag tycker så mycket om.


I dag har vi lite växland molnighet & vind, men solen tittar fram och värmer. Killarna i familjen är i väg och hämtar två kompisar till stora sonen just nu. Vi hoppas givetvis på mer dagar på stranden, kanske pärlan Haverdal, Tylösand, Skrea eller vår egen strand i Steninge.

Kram till er i sommaren och extra kram
 till våra grannar i Norge på 1-års dagen av det förfärliga som hände.
L




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar