onsdag 1 augusti 2012

Glassbakelse...

Etersom det inte blev strandväder idag trot.s skön värme och några solglimtar, stannade vi hemma och tog det lugnt. Vi putsade fönster, klippte rosbuskar, klippte gräsmattan & rensade i rabatter. Allt blir så mycket roligare då alla i familjen hjälps åt och vad fort det går. Efter lunch packade vi badväskan och åkte mot Getinge (några kilometer in mot land). Där finns ett bassängbad med både 50m och 25m bassäng, hopptorn och barnpool, stora gräsytor, omklädningsrum, badvakter och det kostar absolut inte någonting. Jag blev lite nostalgisk av att åka dit, då även jag besökte detta bad med glädje då jag var barn. Kul att ett bad som detta får vara kvar och det verkar flitigt besökt av många. 


Våra barn badade, hoppade och lekte för fullt medan mamman och pappan njöt av att se sina barn ha så roligt. Kaffet värmde gott då solen försvann mellan molnen i bland.
 Jag har vilat från bakeriet ett par dagar, men fick sådan lust till det idag efter middagen. Dagens bak blev havreflarn. Så gott, så enkelt och här är mitt recept.

Knäckiga havreflarn

150g smör/margarin
2 dl havregryn
2 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl grädde
½ dl sirap

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda övriga ingredienser och rör om, häll i det smälta smöret och blanda till jämn smet.
Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper, ungefär till storleken av en 5 krona. Ha gott om utrymme mellan klickarna, kakorna flyter ut.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 5-6 minuter, tills gyllenbruna.
Låt svalna, gärna på galler.
   

Serveras dubbla med grädde och färska bär mellan eller med smält choklad mellan som får stelna. De är givetvis goda att äta som de är också.
 Vi mumsade flarnen som glassbakelser då vi lade SIA´s gräddkola mellan två flarn och vips fick vi till en suveränt god glassbakelse.

Vi njuter en fin kvällssol, barnen hoppas och snart är det OS som gäller här.

"Njut livet en stund i taget..."
L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar